SUCCESFULD UDVIKLING AF NY SALESFORCE PLATFORM – PÅ KUN 4 UGER

Scantox A/S er en medicinsk forsknings- og udviklingsvirksomhed baseret i København, som har eksisteret siden 1977. Gennem årene har Scantox specialiseret sig i præklinisk kontraktforskning, hvor de forsker i nye potentielle lægemidler efter regulatoriske krav.

I 2020 opstod der en mulighed for at udvide Scantox’s organisation, da det amerikanske lægemiddelfirma, Charles River Laboratories, valgte at lukke deres afdeling i Danmark. Dette medførte straks en række uforløste behov hos Charles River Laboratories’ kunder, som nu skulle finde en anden leverandør af medicinske services og produkter.

Charles River Laboratories var, ligesom Scantox, specialiseret i en række prækliniske og kliniske laboratorie-, genterapi- og celleterapitjenester til medicinalindustrien, og derfor var det naturligt for Scantox at overtage og hjælpe de mange efterladte kunder. Det krævede dog, at Scantox hurtigt kunne geare deres organisation til den store efterspørgsel, som bankede på, både organisatorisk, men i særdeleshed systemmæssigt.
For hvordan sikrer man, at man skaber en god og nem on-boarding af nye kunder på rekordtid, samtidig med at man sikrer, at ingen data og viden går tabt i processen?

Dette fik Hybrid Professionals til opgave at hjælpe Scantox med. Udfordringen lå lige for:
Scantox havde akut behov for et CRM system, som kunne holde styr på kunderne samt sikre, at kunderne fik de ydelser, de efterspurgte – og gerne med det samme. Grundet det abrupte exit fra Charles River Laboratories, samt hurtige on-boarding hos Scantox, var der ikke tid til et langstrakt projektforløb til implementering af CRM i organisationen. Omvendt kunne man heller ikke forhaste implementering af en CRM-løsning, som ikke understøttede deres forretningsprocesser og -etik. Medicinalbranchen er nemlig en meget kompleks branche, som stiller benhårde krav til sporbarhed og dokumentation.

Heldigvis var der et CRM system, som kunne favne Scantox’s behov og muligheder inden for den ønskede tidsramme; nemlig Salesforce.

DEN TEKNISKE LØSNING

Qua Hybrid Professionals’ store erfaring med Salesforce, var det muligt at udvikle, implementere og forankre Scantox’ CRM-løsning bygget på Salesforce på kun 4 uger – fra projektstart til at løsningen var i drift. Projektet startede med et kort Discovery forløb, for at fastlægge kravene til CRM-løsningen. Fokus var på at implementere en CRM-løsning, som gav maksimal værdi for Scantox på den korte bane, men som samtidig etablererede et fundament, som man kunne bygge videre på i takt med at Scantox vækstede, nu og fremover.

GEVINSTER
Med Salesforce-løsningen fik Scantox opbygget følgende funktionaliteter:

  • Leads registrering med tilhørende dataflow til kvalificerering af account, contact + opportunity
  • 360° Account overblik med dokumenthåndteringssystem, hvor alle kontrakter og aftaler er gemt
  • Salgspipeline management med dataflow til kvalificering af salgsmulighed til ordre
  • Dashboards og Power BI rapporter til ledelsen

Om kunden

Scantox blev grundlagt i 1977, og har siden 2021 været ejet af det nordisk-baserede investeringsselskab, Impilo. Scantox tilbyder en lang række medicinske services inden for: toksikologi, farmakologi, patologi og andet medicinsk udstyr, til både mindre biotek-virksomheder og store farma-kunder. Kvalitet er et nøgleord i Scantox, og derfor sætter de en stor ære i at have en højtuddannet medarbejderstab, så de hele tiden kan arbejde med omskiftelige problemstillinger og dermed levere succesfuldt på kundernes komplekse behov.

Teknologier

Relateret indsigt

 

FÅ EN UFORPLIGTENDE SNAK

Du er også velkommen till at kontakte mig direkte på
Email: psh@hybridpro.dk
Tlf: +45 71902527