Microsoft Graph API

Microsoft Graph API er et REST API, der gør det muligt at integrere med Microsoft Azure Active Directory (ofte forkertet AAD). Dynamics 365 CRM bliver mere integreret med sikkerhedsgrupper i Office 365, hvilket gør at en integration mellem Dynamics 365 CRM og AAD kan blive endnu mere relevant fremover.

Dyrenes Beskyttelse havde et antal ønsker der gjorde det aktuelt at udvikle en automatisk integration med Azure AD.
– Nye frivillige skulle oprettes automatisk i Azure AD og tildeles en sikkerhedsrolle, der det sidste skulle styre automatisk licenstildeling.
– Ansatte og frivillige skulle synkroniseres til distributionsgrupper og kontaktdata i CRM skulle overføres til Azure AD.

Ovenstående krav, krævede en hel del rettigheder til Azure AD, hvilket er en central del af hver organisation der bruger Office 365, hvilket stiller særlige krav til sikkerhed. Hybrid Professionals integratoinspakke, bygget på managed identity og Key Vaults for at sikre nøgler og secrets, men fordi Graph API er en del af Azure, kan managed identity bruges til at sikre at rettigheder tildeles direkte til den funktion der kalder API’et. Det betyder at der ikke er behov for oprettelse af nøgler og secrets til at beskytte API’et.

Dynamics 365 CRM, har mulighed for at sende beskeder til en Azure Servicebus når der sker særlige events i CRM-systemet. Når en ny frivillig bliver registreret i CRM-systemet eller hvis kontaktdata bliver opdateret, overføres den til en Azure Servicebus og Hybrid Professionals integrationspakke sørger for at den frivillige bliver oprettet i Azure AD og tilføjet til korrekt office 365 sikkerhedsgruppe. Hvis personen stopper som frivillig, bliver den automatisk fjernet fra sikkerhedsgrupper og distributionslister.

Læs mere om Microsoft Graph API på deres hjemmeside: https://docs.microsoft.com/en-us/graph/overview

 

Inspiration

Eksempler på kundecases hvor denne teknologi indgå i løsningen

Anders Brattberg

FÅ EN UFORPLIGTENDE SNAK

Du er også velkommen till at kontakte mig direkte på:
Email: abr@hybridpro.dk
Tlf: +45 42367232